Fotoboek test van Saal Digital

Hoe leuk is het om door een fotoboek te bladeren? Foto’s krijgen nog meer waarde als je ze afdrukt. Net als veel mensen gun ik mezelf vaak niet de tijd om dit te doen. Foto’s blijven op de computer staan en dat is het dan. Zo jammer eigenlijk! En misschien heb je er nu in dit Coronatijdperk  juist wel tijd voor. Hoe vind je dan een goede aanbieder, die qua prijs, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid bij jou past? Dat is een kwestie van uitproberen. Ik bestelde voor het eerst een fotoboek bij Saal Digital: https://www.saal-digital.nl/

Ik gebruikte voor deze test foto’s van een van mijn favoriete modellen Irene. De mooiste foto’s uit een aantal shoots die we door de jaren heen maakten kwamen in aanmerking. Ik koos voor een album uit de Professional Line met een cover van acrylglas. Formaat 30 x 21. Ik maakte het album met de gratis te downloaden software van Saal Digital. Deze biedt volop mogelijkheden om een mooi ontwerp te maken en is niet heel ingewikkeld. Je kunt je project tussentijds opslaan en er later aan verder werken.

In de afwerking kun je kiezen voor een Lederlook omslag in verschillende kleuren of een houtachtige structuur. Je kunt er zelfs een mooie geschenkdoos bij bestellen. En natuurlijk kun je ook kiezen tussen glanzend fotopapier of mat. Mijn voorkeur ging uit naar een witte Lederlook omslag. En mat fotopapier.

Na ongeveer een week had ik het album al in huis. Het werd bezorgd door DHL en ik werd keurig op de hoogte gehouden van de bezorging via de mail.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik aangenaam verrast was door de kwaliteit van het fotoboek. De hoes met acrylglas geeft een luxe uitstraling aan het boek en de Lederlook structuur trouwens ook. Het boek voelt zwaar aan en heeft dikke kartonnen bladen, ook nog eens in een lay flat uitvoering.

Als fotograaf let ik vooral op de kleuren en de uitsneden van de foto’s. Zijn ze niet te licht of te donker? Zijn ze zoals ik bedoeld heb? En dat is hier absoluut het geval. Daarom ben ik zo tevreden over dit boek. De afdrukkwaliteit is uitstekend.

Vooral wanneer je wat luxere fotoboeken zoekt zou ik Saal Digital zeker aanraden. De Professional Line heeft met recht een professionele uitstraling en kwaliteit. Dus ga er eens voor zitten en gun jouw mooiste foto’s een plaatsje in een fotoboek!

Wil je eerste mooie foto’s laten maken door een fotograaf? Dan kun je bij mij natuurlijk een shoot boeken!

Heb je foto’s, maar wil je het maken van een fotoboek graag uitbesteden? Dat kan ook bij mij!

Gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen.

Paula Hesselink Fotografie, Voorhout

KvK nr.: 62498754

Op alle getoonde foto’s op deze website rust auteursrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s