The making of…

Paula Hesselink Fotografie
Paula Hesselink Fotografie

Zoals velen van jullie wel weten volg ik al jaren de M-Fasterclass bij fotograaf Marco de Groot (www.marco-fotografie.nl). Hier bespreken we het werk van bekende fotografen en ons eigen werk.

Geregeld komen er professionele gastfotografen vertellen over hun stijl en werkwijze. De cursisten krijgen dan een opdracht om een bepaalde foto te maken en deze wordt dan besproken met de gastfotograaf.

Dit keer was fotograaf Herman van Gestel (www.hermanvangestel.com) te gast.

Hij is een bekende fashion fotograaf. Onze opdracht was een coverfoto voor het blad V-Magazine te maken. Het zou een glamourfoto moeten worden met een model en de letter V moest er ook in voor komen. En o ja, er mocht niet gefotoshopt worden.

Aanvankelijk wilde ik iets doen met een levensgrote V ergens buiten en een model dat daarbij poseert. Maar ik had geen idee waar ik zo’n letter kon vinden. Uiteindelijk werd het heel anders dan ik dacht. Bij de Hema vond ik een gouden opblaasbare letter V. Maar toen ik die kocht had ik nog niet echt voor ogen hoe ik die in de foto kon verwerken en of ik hem überhaupt zou gebruiken.

In de tussentijd had ik mijn model gevonden: Bettina, mijn goede vriendin wilde wel poseren (zoals ze al eens eerder voor een foto opdracht had gedaan). En laat haar dochter Eva nou heel handig zijn op het gebied van visagie. En ook zij was gelukkig bereid mee te werken. Ik had vanwege het ‘glamoureffect’ bedacht dat we veel goud nodig zouden hebben. En ik dacht dat dan weer leuk combineerde met een zwarte achtergrond.

Op een zaterdag zijn we aan de slag gegaan. Eerst werd Bettina door Eva in de make up gezet. Ik bouwde mijn thuisstudio op en we gingen aan de slag. Eva werkte tussendoor de make up bij waar nodig en we overlegden over meer of minder accenten, gouden oren etc. En Bettina nam als een volleerd model alle poses aan die ik van haar vroeg. (Grotere ogen Bettina, nee niet zo, alleen je wenkbrauwen. Ja, en nu krachtiger…).

Vol engelengeduld stond ze voor de camera, terwijl ik maar kritisch stond te kijken of het licht goed was. Eva en Bettina dachten ook mee over de V, die er op de een of andere manier in moest komen. Moesten dat de gouden bandjes van het hemdje zijn dat Bettina droeg of twee flessen champagne? De opblaasbare V bleek het op de foto best goed te doen en met de pose die Bettina aannam was ik als fotograaf heel blij.

Paula Hesselink Fotografie
Paula Hesselink Fotografie

Het werd een gezellige dag en ik was meer dan tevreden over het eindresultaat.

Dus lieve Eva en Bettina, heel veel dank voor jullie bijdrage!!

 

 

Paula Hesselink Fotografie, Voorhout

KvK nr.: 62498754

Op alle getoonde foto’s op deze website rust auteursrecht

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s